counter

free counters

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Σύσταση στους Ρώσους να προσέχουν


Καθησυχαστικοί ότι η Ελλάδα είναι απολύτως ασφαλής προορισμός εμφανίζονται οι Ρώσοι τουριστικοί αξιωματούχοι, προειδοποιώντας ταυτόχρονα τους τουρίστες τους ότι θα ήταν καλύτερα να αποφεύγουν τα μεγάλα ελληνικά αστικά κέντρα, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη διαδηλώσεις.
«Οι ταραχές (sic!) στην Ελλάδα δεν άγγιξαν τις τουριστικές περιοχές, γι' αυτό και οι Ρώσοι τουρίστες μπορούν να αισθάνονται πλήρως ασφαλείς», δήλωσε σχετικά ο νέος επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας (Ροστουρίζμ) Αλεξάντρ Ρατκόφ. Την ίδια στιγμή ο κ. Ρατκόφ συνέστησε στους τουρίστες από τη Ρωσία να επιδεικνύουν «προσοχή και προνοητικότητα» και να αποφεύγουν τις επισκέψεις σε μεγάλες ελληνικές πόλεις, «όπου διεξάγονται ταραχές και πολύ περισσότερο να μην προσπαθήσουν να συμμετάσχουν σε αυτές».
Οπως επισημαίνει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ, που φιλοξενεί τις δηλώσεις Ρατκόφ, τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει καταστεί για τους Ρώσους ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός διακοπών και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του 2010 επισκέφθηκαν την Ελλάδα περισσότεροι από 450 χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες, σημειώνοντας ποσοστό αύξησης έναντι της προηγούμενης χρονιάς 64%.
Σημαντικά αυξητικές είναι και οι τάσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία των τριών ελληνικών προξενείων στη Ρωσία (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Νοβοροσίσκ), που εξέδωσαν μέχρι στιγμής 234.715 θεωρήσεις εισόδου, έναντι 147.604 πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 59 %. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η εντός 48 ωρών έκδοση βίζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου