counter

free counters

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜE ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ

Δημοσίευα της αλβανικής εφημερίδας «Γκαζέτα Σκιπτάρε» αναφέρει ότι ο ΟΗΕ διαθέτει λίστα ατόμων από την Αλβανία που είναι δηλωμένα ως συνεργάτες της τρομοκρατικής οργάνωσης 'Αλ Κάιντα'.

Βασισμένη σε εμπεριστατωμένες πληροφορίες η λίστα του ΟΗΕ περιλαμβάνει 180 άτομα τα οποία αποτελούν απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια εκ των οποίων οι 15 έχουν αναπτύξει εγκληματικές ενέργειες στις ΗΠΑ, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 μέχρι το 2004, με βασική τους δραστηριότητα την παράνομη διακίνηση όπλων προς τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη την περίοδο του πολέμου, και είναι Αλβανοί.
Τα άτομα αυτά με την κάλυψη φιλανθρωπικών οργανώσεων δημιουργούσαν εστίες τρομοκρατών κατόπιν ολοκληρωμένου σχεδίου της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα. Το θέμα αυτό χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σοβαρό καθότι είναι γνωστό ότι στη χώρα εισέρχονται εκατοντάδες άτομα την εβδομάδα όχι μόνο από την Τουρκία αλλά και από την Αλβανία.

Η αλβανική καταγωγή των 15 ατόμων που σύμφωνα με τον ΟΗΕ αποτελούν μέλη της γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης μπορεί να μην κινήσει τις υποψίες των ελληνικών Αρχών αφού μέχρι και σήμερα η πλειονότητα των μελών της Αλ Καίντα προέρχεται από χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Το δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας είναι αποκαλυπτικό και αναμφίβολα αποτελεί μία είδηση που έχει προκαλέσει τον προβληματισμό και στη γείτονα χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου