counter

free counters

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Τορπίλη το πιθανότερο αίτιο της βύθισης της νοτιοκορεατικής κορβέτας το Μάρτιο













Έκρηξη που προκλήθηκε από τορπίλη θεωρεί η Σεούλ το πιθανότερο αίτιο για την βύθιση του νοτιοκορετικού πολεμικού πλοίου το Μάρτιο στα θαλάσσια σύνορα με τη Βόρειο Κορέα.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Νοτίου Κορέας την Κυριακή, και ενώ η φημολογία για τα αίτια της χειρότερης ναυτικής τραγωδίας στην ιστορία της χώρας δεν έχει κοπάσει, «η έκρηξη τορπίλης κοντά στο πλοίο θεωρείται η πιο πιθανή αιτία». Η έρευνα συνεχίζεται όμως, όπως τόνισε, και είναι ακόμη νωρίς για να αποκλειστούν και άλλα ενδεχόμενα.
Ο υπουργός Αμυνας δεν προέβη σε εκτιμήσεις για την προέλευση της τορπίλης, η οποία φαίνεται να έκοψε το πλοίο στα δύο κοστίζοντας της ζωή σε δεκάδες ναύτες. Από το ναυάγιο διασώθηκαν 58 ναύτες, ενώ την Κυριακή έλαβε χώρα επιμνημόσυνη τελετή για τους νεκρούς της 26ης στη νοτιοκορεατική πρωτεύουσα.
Η Σεούλ δεν επιρρίπτει επισήμως ευθύνες στη Βόρειο Κορέα για το περιστατικό, αλλά οι υποψίες για την Πιονγιάνγκ είναι έντονες δεδομένων των επί δεκαετίες τεταμένων σχέσεων των δύο κρατών.
Οι προκαταρκτικές έρευνες στο μπροστινό μέρος του πλοίου -που ανασύρθηκε αυτήν την εβδομάδα- υποδείκνυαν ως πιθανότερη αιτία του δυστυχήματος έκρηξη που σημειώθηκε στο εξωτερικό μέρος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου