counter

free counters

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΗΠΑ: Το Ιράν μπορεί να κατασκευάζει μια ατομική βόμβα το χρόνο


Το Ιράν διαθέτει τόσο ουράνιο που μπορεί να κατασκευάζει μια πυρηνική βόμβα το χρόνο, δήλωσε Αμερικανός ανώτατος αξιωματούχος.
Το Ιράν μπορεί να παρασκευάσει αρκετό ουράνιο υψηλού εμπλουτισμού με τον αριθμό των συσκευών φυγοκέντρισης που διαθέτει ώστε να κατασκευάζει μια ατομική βόμβα σχεδόν κάθε χρόνο, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.
«Γενικώς -επειδή δεν γνωρίζουμε επακριβώς τον αριθμό των συσκευών φυγοκέντρισης- μιλάμε για μία το χρόνο», επέμεινε ο αντιστράτηγος Ρόναλντ Μπέρτζες μιλώντας στη Γερουσία.
Από την πλευρά της, η Μισέλ Φλορνόϊ, υφυπουργός Αμυνας για θέματα πολιτικά, ανέφερε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατέστησε σαφές ότι όλες οι περιπτώσεις βρίσκονται στο τραπέζι αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αλλά επισήμανε ότι «οι στρατιωτικές λύσεις δεν είναι αυτές που προτιμούνται και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η πλέον αποτελεσματική προσέγγιση του προβλήματος αυτή τη στιγμή είναι ένας συνδυασμός διπλωματίας και άσκησης πιέσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου