counter

free counters

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Αρμενία: Αναβαθμίζεται και εξοπλίζεται η ρωσική στρατιωτική βάση


Αρμενία: Αναβαθμίζεται και εξοπλίζεται η ρωσική στρατιωτική βάση
Η 102η ρωσική στρατιωτική βάση και η αεροπορική βάση που σταθμεύουν στο Γκιουμρί, θα αναβαθμιστούν και θα αλλάξουν εξοπλισμό, δήλωσε την Πέμπτη 27 Ιουνίου, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Αρθούρ Μπαγκντασαριάν μετά από συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας.
Στην πόλη Gyumri στο βόρειο τμήμα της Αρμενίας έχει αναπτυχθεί η 102η ρωσική στρατιωτική βάση που υπερασπίζεται το σύστημα της αεράμυνας της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών. Η Ρωσία και η Αρμενία έθεσαν σε ισχύ τη συμφωνία για την τοποθέτηση της βάσης στις 20 Αυγούστου του 2012. Η συμφωνία υπεγράφη το 1995 και η διάρκειά της είναι 25ετής, τώρα η συνθήκη θα ισχύσει μέχρι το 2044.
Στόχος της βάσης είναι η προστασία των κρατικών συνόρων μεταξύ της Αρμενίας και της Τουρκίας (330 χιλιόμετρα) και του Ιράν (45 χιλιόμετρα), το σύστημα διαχειρίζεται η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό περισκόπιο.
Οι ηγέτες της Αρμενίας θεωρούν ότι η παρουσία των ρωσικών μεθοριακών φρουρών, μαζί με τη ρωσική στρατιωτική βάση, αποτελούν σημαντική συνιστώσα της εθνικής ασφάλειας της χώρας.
Στη φύλαξη και στη διευθέτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Αρμενίας απασχολούνται περίπου 4,5 χιλιάδες Ρώσοι και Αρμένιοι στρατιώτες.
Η διεύθυνση συνόρων της FSB της Ρωσίας στην Αρμενία έχει τέσσερα σημεία ελέγχου, στο Γκιουμρί, Αρμαβίρ, Αρτασάτ και Μέργκυ, καθώς και ένα ξεχωριστό μοντέλο στο διεθνές αεροδρόμιο «Zvartnots» του Ερεβάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου