counter

free counters

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η καταπολέμηση της διαφθοράς στην Αλβανία, προυπόθεση για την Ε.Ε


Η καταπολέμηση της διαφθοράς στην Αλβανία, προυπόθεση για την Ε.Ε
Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι ο Νο1 στόχος της Αλβανίας προκειμένου να έρθει πιο κοντά στην Ευρωπαική Ένωση

Αυτό δήλωσε από τα Τίρανα ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος έφτασε στην αλβανική πρωτεύουσα χθες το βράδυ.
Μιλώντας σε εκδήλωση στο πανεπιστήμιο "Marin Barleti" των Τιράνων, με θέμα "Η ΕΕ και οι προκλήσεις της", ο κ. Σβόμποντα σημείωσε πως η Αλβανία έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενταξιακής της πορείας, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση πως η βαλκανική αυτή χώρα θα μπορέσει να λάβει το καθεστώς της υποψήφιας για ένταξη στην "ευρωπαϊκή οικογένεια", τον προσεχή Ιούνιο.
Ο κ. Σβόμποντα, ο οποίος επισκέπτεται την Αλβανία προσκεκλημένος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, σημείωσε ακόμη πως η συνεργασία, η αλληλοπροσέγγιση και η κατανόηση μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων καθώς και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ζωτικής σημασίας σε ό,τι αφορά την επίτευξη των ενταξιακών στόχων της Αλβανίας.
Ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στην Ευρωβουλή υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη για εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, επισημαίνοντας ότι εκτός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σημαντικό στοιχείο παραμένει ο σεβασμός των δημοκρατικών αξιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου