counter

free counters

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ελλάδα – Ρωσία έρχονται ξανά κοντά




Ελλάδα – Ρωσία έρχονται ξανά κοντά
Ενεργειακά, επενδύσεις και ρωσική αγορά τουριστών στη συνάντηση των δύο ηγετών
Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα παραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά και Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη συνάντηση μπορεί να σηματοδοτήσει την αναθέρμανση των σχέσεων των δύο χωρών που έχουν παγώσει εδώ και αρκετό καιρό, λόγω του «ναυαγίου» στην υπόθεση της ΔΕΠΑ.
Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ρωσίας για τις οικονομικές εξελίξεις στην χώρα μας, τονίζοντας πως η Ελλάδα καταφέρνει να σταθεί ξανά στα πόδια της αποκτώντας κ νέου την εμπιστοσύνη όλων.
Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να θέσει στον Β. Πούτιν το θέμα της μείωσης της τιμής του φυσικού αερίου, προκειμένου να ανακουφιστεί η οικονομία, μία κίνηση η οποία θα βοηθήσει την ανάπτυξη της χώρας.
Ο κ. Σαμαράς επισήμανε και το ρωσικό ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις  στους σιδηροδρόμους και τα λιμάνια κυρίως της Θεσσαλονίκης. «Στο χώρο του τουρισμού έχουμε ήδη να επιδείξουμε πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα με τη Ρωσία ενώ ο καθένας καταλαβαίνει το πόσο σημαντικό θα ήταν να υπάρξει ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο που θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη ζήτηση που προέρχεται από την Ευρωπαϊκή ενδοχώρα για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα» ανέφερε ακόμη ο κ. Σαμαράς.
Ο κ. Πούτιν επισήμανε ότι κατά την περσινή χρονιά οι συναλλαγές οι εμπορικές μεταξύ μας αυξήθηκαν κατά 16%. και σημείωσε ότι είναι εντυπωσιακά τα αποτελέσματα στον τομέα του τουρισμού, καθώς 1.200.000 Ρώσοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα πέρσι. Ο κ. Πούτιν είπε ακόμη ότι υπάρχουν και επενδυτικά σχέδια και εμφανίστηκε πρόθυμος να συζητήσεις τα θέματα που έβαλε ο Έλληνας πρωθυπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου