counter

free counters

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Τι θα συζητήσουν Σαμαράς – Πούτιν


Τι θα συζητήσουν Σαμαράς – Πούτιν
Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις και η προοπτική ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο περιθώριο της συνόδου μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας.
Στο επίκεντρο της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) στη βελγική πρωτεύουσα, θα εξεταστεί η πορεία των διμερών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία, αλλά και η πορεία των σχέσεων της Μόσχας με τις Βρυξέλλες.
Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως η συνάντηση αυτή είναι ένα σαφές σημάδι πως κάτι αρχίζει να κινείται και πάλι στα ελληνορωσικά.
Τι θα συζητηθεί
Το έδαφος της συνάντησης των δύο ηγετών είχε προετοιμάσει προ μερικών μηνών ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.
Πρώτος στόχος είναι η αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μετά το «ναυάγιο» που υπήρξε στην πώληση της ΔΕΠΑ στην Gazprom και την παρέμβαση που υπήρξε από τις Βρυξέλλες.
Εκτός όμως από την ΔΕΠΑ οι Ρώσοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους τόσο για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
putin-samaras2
Επιδίωξη των Ρώσων είναι να αποκτήσουν «πακέτο» την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΛΘ προκειμένου η Β. Ελλάδα να καταστεί ο μεγαλύτερος διαμετακομιστικός κόμβος των Βαλκανίων, συγκεντρώνοντας το διερχόμενο φορτίο από Βουλγαρία, Κόσσοβο, Σερβία, Σκόπια και Αλβανία.
Παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να θέσει το θέμα της μείωσης της τιμής του φυσικού αερίου, κάτι που είχε κάνει και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην χώρα μας.
Ένα ακόμα θέμα που θα τεθεί είναι και η συνεργασία των δύο χωρών στον τουρισμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου