counter

free counters

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ιταλία: Ανάπτυξη με ρυθμό 0,7% το 2014 και 1% το 2015

Ιταλία: Ανάπτυξη με ρυθμό 0,7% το 2014 και 1% το 2015
Ανάπτυξη με ρυθμό 0,7% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) φέτος και 1% το 2015 προβλέπει η Τράπεζα της Ιταλίας, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας.

Σε έκθεσή της που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα η Τράπεζα της Ιταλίας υπογράμμισε ότι η εσωτερική ζήτηση συνεχίζει να είναι αδύναμη, αλλά η συνολική βιομηχανική παραγωγή παρουσιάζει μια πρώτη ανάκαμψη.
Η ανεργία υπολογίζεται ότι φέτος θα αγγίξει το 12,8% και του χρόνου το 12,9%. Οι θέσεις εργασίας, κατά την ανάλυση των ειδικών της Banca d'Italia, θα αυξηθούν μόνον όταν υπάρξει τόνωση της εσωτερικής αγοράς και της εγχώριας ζήτησης.
Παράλληλα, η συνεχιζόμενη μείωση των τραπεζικών δανείων προς τις επιχειρήσεις «αποτελεί ένα εμπόδιο, το οποίο επιβραδύνει την οικονομική ανάκαμψη».
Οι περιορισμένες ενδείξεις ανάκαμψης των τελευταίων μηνών, υπογραμμίζει η έκθεση αυτή της ιταλικής κεντρικής τράπεζας, δεν ευνοούν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και ιδίως όσες βρίσκονται στις νότιες περιφέρειες της χώρας, όπου είναι εντονότερο το πρόβλημα της ανεργίας, κυρίως στους νέους μέχρι 25 ετών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου