counter

free counters

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Επέμβαση στην Αφρική μέσω Λάρισας

Η διάθεση του ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της ΕΕ (EL EU OHQ) που εδρεύει στη Λάρισα, στην επιχείρηση της ΕΕ στη Κέντροαφρικανική Δημοκρατία, αποφασίσθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στις συνομιλίες σε επίπεδο ΕΕ που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποφασίσθηκε επίσης η ανάθεση των καθηκόντων του επιχειρησιακού διοικητή σε Γάλλο υποστράτηγο και τα καθήκοντα του επιτελάρχη του επιχειρησιακού Επιτελείου του Στρατηγείου (Chief of Staff) σε Έλληνα ταξίαρχο με έδρα τη Λάρισα.
Διοικητής των δυνάμεων της ΕΕ που θα ενεργήσουν στη περιοχή των επιχειρήσεων αναμένεται να οριστεί Γάλλος συνταγματάρχης ή ταξίαρχος.
Οι ίδιες πληροφορίες καθιστούσαν εκ νέου σαφές ότι κανένα στέλεχος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα αναπτυχθεί στην περιοχή των επιχειρήσεων. Οπως έχουν ήδη επισημάνει πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει καταστήσει σαφές ότι κανένας Ελληνας στρατιώτης δεν πρόκειται να μετάσχει  σε επιχείρηση στο έδαφος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, έχει επίσης τονίσει ότι «κανένας Ελληνας στρατιώτης δεν πρόκειται να πάει στην Αφρική», παρά την πίεση που ασκεί η Γαλλία.
Η τελική συγκρότηση-σύνθεση του Επιτελείου και των δυνάμεων θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί αύριο στην ΕΕ.
Οι ίδιες πληροφορίες διευκρίνιζαν ότι από τη συγκρότηση των δυνάμεων της συγκεκριμένης επιχείρησης έχει αποκλειστεί η χρησιμοποίηση των σχηματισμών μάχης (Battle Groups) της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου