counter

free counters

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Διέψευσε και τώρα επιβεβαιώνει η Λευκωσία την παρενόχληση στη κυπριακή ΑΟΖ

Οι υπουργοί εξωτερικών και άμυνας της Κύπρου επιβεβαίωσαν ότι όντως υπήρξε παρενόχληση νορβηγικού σκάφους εντός της κυπριακής ΑΟΖ από τουρκική φρεγάτα. Νωρίτερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρα Παπαδόπουλος είχε διαψεύσει την υύπαρξη τέτοιου επεισοδίου, αλλά δεσμεύτηκε να διερευνήσει την υπόθεση.

Του Μανώλη Καλατζή
 
Ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ανέφερε πως υπήρξε παρενόχληση μέσω ασυρμάτου και από μεγάλη απόσταση και δεν υπήρξε επεισόδιο με καταδίωξη. Όπως ανέφερε θα ακολουθήσουν διαβήματα και προς τη Γαλλία καθώς το νορβηγικό σκάφος έκανε έρευνες για λογαριασμό της γαλλικής εταιρείας TOTAL στο τεμάχιο 9 της κυπριακής ΑΟΖ.
 
Ο υπουργός άμυνας  Φώτης Φωτίου, επιβεβαίωσε ότι το νορβηγικό πλοίο έχει παρενοχληθεί απο την τουρκική φρεγάτα επισημαίνοντας ότι αυτό που έχει γίνει, είναι συχνό φαινόμενο. Τόνιζε ότι εντός της ημέρας θα γίνουν όλες οι καταγγελίες που επιβάλλονται απο το Υπουργείο Εξωτερικών. 
 

"Η στρατηγική της Τουρκίας είναι μέσα απο απειλές και προκλήσεις να δημιουργεί ένταση στην περιοχή", ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου. Η καλύτερη απάντηση, είπε,  ειναι  η υλοποίηση των σχεδιασμών όσον αφορά τον ενεργειακό μας πλούτο. Ο Υπουργός έστειλε το μήνυμα ότι δεν απεμπολούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν θα δεχθούμε να σταματήσουν οι σχεδιασμοί για τη δημιουργία ομπρέλλας ενεργειακής ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου