counter

free counters

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Η Ρωσία καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν να εκβιάζουν την Ουκρανία

Η Ρωσία καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν να εκβιάζουν την Ουκρανία
Το Κρεμλίνο κάλεσε την Πέμπτη τις ΗΠΑ να σταματήσουν να εκβιάζουν την Ουκρανία και να χρηματοδοτούν «τους αντάρτες», ενώ η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ επέστρεψε στο Κίεβο για συνομιλίες σχετικά με την πολιτική κρίση στη χώρα.

«Η Δύση πρέπει να σταματήσει τον εκβιασμό και τον εκφοβισμό», δήλωσε ο Σεργκέι Γκλάζιεφ, σύμβουλος του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται από την ουκρανική εφημερίδα «Κομερσάντ», αναφέροντας ως παράδειγμα συνάντηση της κ. Νούλαντ το Δεκέμβριο με τους ολιγάρχες που πρόσκεινται στην εξουσία.

«Καθ' όσα γνωρίζουμε, απείλησε τους ολιγάρχες να τους βάλει σε μια αμερικανική μαύρη λίστα, αν ο πρόεδρος Β. Γιανουκόβιτς δεν παραχωρήσει την εξουσία στην αντιπολίτευση. Αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το διεθνές δίκαιο», συνέχισε.
«Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ ποντάρουν σ' ένα πραξικόπημα», δήλωσε ακόμη ο κ. Γκλάζιεφ υποστηρίζοντας πως οι Αμερικανοί δαπανούν «20 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα για να χρηματοδοτούν την αντιπολίτευση και τους αντάρτες, περιλαμβανομένου του εξοπλισμού τους».
Ο κ. Γκλάζιεφ κατήγγειλε «απόπειρα πραξικοπήματος στην Ουκρανία» την οποία το καθεστώς οφείλει, σύμφωνα με τον ίδιο, να καταπολεμήσει δια της ισχύος για να αποφύγει «το χάος», όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου