counter

free counters

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Τουρκία και Ινδονησία αναπτύσσουν από κοινού ένα μέσο άρμα μάχης


 Ένα ελαφρύ πρωτότυπο ACV-SW, στο οποίο συνδυάζεται ο πυργίσκος του ρωσικού BMP-3 και το σασί ACV 300, όπως παρουσιάστηκε στην IDEX 2005 στην Κωνσταντινούπολη.

Οι κυβερνήσεις της Τουρκίας και την Ινδονησίας υπέγραψαν στις 6 Φεβρουαρίου μια συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη ενός νέου μέσου άρματος μάχης. Το νέο όχημα μάχης είναι να εισέλθει σε υπηρεσία με τις χερσαίες δυνάμεις της Ινδονησίας.
Σύμφωνα με την βρετανική αμυντική επισκόπηση IHS Jane's Defence Weekly, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την από κοινού ανάπτυξη ενός μέσου άρματος μάχης από την τουρκική εταιρεία FNSS Savunma Sistemleri και την PT Pindad της Ινδονησίας.

Όπως αναμένεται, το άρμα μάχης θα εξοπλίζεται με κύριο όπλο διαμετρήματος 105 χιλιοστών, και το βάρος του θα είναι περί τους 25 τόνους. Προκαταρκτικές εργασίες για το σχεδιασμό έγιναν στην Τουρκία και την Ινδονησία το 2013, αλλά περισσότερες λεπτομέρειες δεν διευκρινίζονται προς το παρόν.
Η PT PINDAD, κορυφαίος κατασκευαστής στρατιωτικών οχημάτων της Ινδονησίας σχεδιάζει να παράγει ένα μέσο άρμα μάχης για τον στρατό της Ινδονησίας. Αρχικά αναφέρθηκε ότι το νέο άρμα θα βασίζεται στο Alvis Scorpion CRV TNI-AD, το οποίο είναι εξοπλισμένο με το Cockerill 90 χιλιοστών.
Εν τω μεταξύ, τον Μάρτιο του 2013 η Τουρκία και η Ινδονησία υπέγραψαν μια διακυβερνητική συμφωνία για την ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων για τις ανάγκες τους. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ένα πρωτότυπο θα κυκλοφορήσει ένα χρόνο μετά την έναρξη του προγράμματος ανάπτυξης. Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το πρότζεκτ είναι προς το παρόν άγνωστες.
Η ινδονησιακή πλευρά έχει ορίσει μια περίοδο τριών έως πέντε ετών για την τελική παραγωγή του μέσου άρματος μάχης. Η PT Pindad έχει ξεκινήσει με ένα εγχώριο σχέδιο. Τον Απρίλιο του 2013 η εταιρεία παρουσίασε το σχέδιό της που βασίζεται στο Alvis Scorpion CRV και Rheinmettal Marder IFV. Ως εκ τούτου, δεν είναι σίγουρο σε ποιο βαθμό η συνεργασία με την τουρκική βιομηχανία θα επηρεάσει την αρχική σχεδίαση.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη του 2012, ο διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας εξαγωγής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού Rosoboronexport, Ντιμίντιουκ Νικολάου, δήλωσε ότι η Ρωσία θα βοηθήσει την Ινδονησία στην ανάπτυξη ενός άρματος μάχης. Λεπτομέρειες για την πιθανή συνεργασία δεν αποκαλύφθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου