counter

free counters

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Παπαδήμος: Προσβλέπουμε στη στήριξη των ΗΠΑ

Βέβαιος ότι η Ελλάδα μπορεί να προσδοκά και στο μέλλον ισχυρή υποστήριξη από τις ΗΠΑ, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.
 
"Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν μακρόχρονους και στενούς δεσμούς φιλίας, θεμελιωμένους σε κοινές αξίες και κοινούς αγώνες για ελευθερία και Δημοκρατία", ανέφερε. "Στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία, που επεκτείνεται πέραν των ορίων της Ελλάδας και της Ευρώπης, η υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα υπήρξε σημαντική, συνεπής και σταθερή", υπογράμμισε.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα αποτελεί ευκαιρία για "σημαντικές και εποικοδομητικές συζητήσεις, για την κρίση αλλά και τις εξελίξεις στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.
"Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό σας" τόνισε από τη μερία του, ο Τζο Μπάιντεν. "Είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε με όποιον τρόπο χρειαστεί", πρόσθεσε, χωρίς όμως να προσφέρει διευκρινίσεις αν αυτό περιλαμβάνει και κάτι πέραν της ηθικής συμπαράστασης.
"Με σκληρή δουλειά και λίγη τύχη, σε ένα χρόνο από σήμερα δεν θα έχετε απλώς ξεπεράσει την κρίση, αλλά θα βρίσκεστε και σε ισχυρότερη θέση", τόνισε.
Νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα συναντηθεί, επίσης, με τον Γ. Παπανδρέου και τον Αντ. Σαμαρά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου