counter

free counters

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Αμερικανός αναλυτής: Η Ρωσία διορθώνει το χάος που δημιούργησαν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή


Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, που οι ίδιες έχουν συμβάλλει στην τροφοδότηση των πολέμων στη Μέση Ανατολή, τώρα δεν έχει νόημα να αντιταχθούν στη ρωσική επιχείρηση στη Συρία, πιστεύει ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας, Paul Craig Roberts, σύμφωνα με ρωσικο δημοσίευμα. Ορισμένοι Αμερικανοί πολιτικοί κάνουν ηχηρές δηλώσεις σχετικά με τη ρωσική επέμβαση στη Συρία, αλλά αυτοί υπερεκτιμούν τις ικανότητές τους, δήλωσε.
 
Ο πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζίμι Κάρτερ σε θέματα εθνική άμυνας, ο  Ζμπίγνιεβ Μπρεζίνσκι (Zbigniew Brzezinski) δήλωσε πρόσφατα ότι η Ρωσία πρέπει να πεισθεί για συνεργασία με τις ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
«Στην πραγματικότητα αυτό σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να συνεργασθούν με τη Ρωσία και να μην βλέπονται ως αντίπαλοι στη Συρία, γιατί η Ρωσία ελέγχει και λειτουργεί  στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Ρόμπερτς.
Ο Ρώσος ηγέτης, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, διακήρυξε ότι η κατάσταση που δημιουργείται στον κόσμο δεν μπορεί να επιβιώσει  και ότι η Αμερικανική πολιτική έχει παραμείνει στο παρελθόν.
«Μια τέτοια λογική (του παρελθόντος) οδήγησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να δημιουργήσουν χάος στη Μέση Ανατολή, μια κατάσταση που θα μπορούσε να διαδοθεί σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες και να οδηγήσει σε περαιτέρω εισροή προσφύγων στην Ευρώπη», δήλωσε ο Αμερικανός ειδικός, σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα "Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου