counter

free counters

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Επικοινωνία Κοτζιά-Κέρι για Ουκρανία, Ρωσία και τις διαπραγματεύσεις



Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, είχε το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με αντικείμενα τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αθήνας και των εταίρων-πιστωτών της,
Κατά τη συνομιλία, που σύμφωνα με το ΥΠΕΞ έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, τέθηκαν επί τάπητος οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία – στον απόηχο της επίσημης επίσκεψης του κ. Κοτζιά στη Μόσχα – και η κατάσταση στην Ουκρανία , υπό το φως της πρόσφατης συμφωνίας του Μίνσκ για εκεχειρία.
Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη ο κ. Κοτζιάς είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά και με τον ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο αντήλλαξαν απόψεις για τη συμφωνία του Μινσκ.
Στο μέτωπο των διαβουλεύσεων με τους εταίρους-πιστωτές, ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τον κ. Κέρι για τη σταθερή πρόθεση της Ελλάδας να βρεθεί κοινός τόπος για ένα πρόγραμμα που θα τερματίζει τη λιτότητα, θα προωθεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αλλά και θα διασφαλίζει την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανασυγκρότηση της Οικονομίας.
Ο κ. Κέρι από την πλευρά του επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης που θα εξασφαλίζει την έξοδο από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου