counter

free counters

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕΣΑΑΛ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΗΓΗ ΙΣΧΥΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ

Μεσάαλ: Η Τουρκία πηγή ισχύος για τους μουσουλμάνους
Ο ηγέτης της Χαμάς, Χαλίντ Μεσάαλ, εγκωμίασσε το ρόλο της Τουρκίας και τη σημασία της για το μουσουλμανικό κόσμο.
Η προσέγγιση του ηγέτη της Χαμάς, Χαλίντ Μεσάαλ με την Τουρκία, μας γυρίζει πίσω στη συνάντηση του Παλαιστίνιου αξιωματούχου με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, το 2013, στη Δαμασκό.
Μιλώντας, από την Άγκυρα, μετά τις συναντήσεις του με την ηγεσία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (AKP), ο ηγέτης της Χαμάς, Χαλίντ Μεσάαλ, δήλωσε τώρα ότι ο ίδιος και η αποστολή της παλαιστινιακής οργάνωσης έλαβαν συμβουλές, προειδοποιήσεις και στήριξη από τους Τούρκους.
Αμέσως μετά έπλεξε το εγκώμιο της Τουρκίας, που είναι «πηγή δύναμης για όλους τους μουσουλμάνους», όπως χαρακτηριστικά είπε.
«Ισχυρή Τουρκία σημαίνει ισχυρή Παλαιστίνη», δήλωσε, όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική έκδοσή της η εφημερίδα «Hurriyet».
Στην πρώτη αυτή επίσημη επίσκεψή του εκτός αραβικού κόσμου, ο ηγέτης της Χαμάς συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών, Γκιουλ, όπως επίσης και με τον αντιπρόεδρο του AKP, Ντεντζίρ Μιρ Μεχμέτ Φιράτ.
Στη συνέντευξη τύπου μετά τις επαφές του, ο Χαλίντ Μεσάαλ τόνισε ότι «όπως κάνει όλος ο κόσμος, έτσι κι εμείς δεχόμαστε τη βοήθεια της Τουρκίας. Οι επαφές μας θα συνεχιστούν μέχρι να επικρατήσει ο κανόνας υπεροχής της δικαιοσύνης και της ειρήνης».
Κ. ΤΖ.
(Πηγή: Hurriyet)

\

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου