counter

free counters

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Συνεργασία Τουρκίας-Αφγανιστάν στην ενέργεια

Μνημόνιο κατανόησης για τη συνεργασία στην ενέργεια και την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου υπέγραψαν η Τουρκία και το Αφγανιστάν.
Πρόκειται για το πρώτο μνημόνιο κατανόησης που υπογράφει το Αφγανιστάν με άλλη χώρα και προβλέπει την εκπαίδευση Αφγανών αξιωματούχων σε ζητήματα ενεργειακής νομοθεσίας, καθώς και τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας που θα εξετάσει τις δυνατότητες της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας και της εκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου.

Ο κύριος στόχος της Τουρκίας είναι η συμμετοχή του τουρκικού ιδιωτικού και επιχειρηματικού κεφαλαίου στην εκμετάλλευση των ενεργειακών και φυσικών αποθεμάτων ορυκτού πλούτου, που διαθέτει το Αφγανιστάν.

Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν από την πλευρά της θέλει να αξιοποιήσει την εμπειρία της Τουρκίας στα ζητήματα εκμετάλλευσης της ενέργειας και του ορυκτού πλούτου προκειμένου να επιτευχθεί εισροή πολύτιμων κεφαλαίων ξένου συναλλάγματος.

Το μνημόνιο υπογράφηκε στην Άγκυρα από τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Τανέρ Γιλντίζ και τον Αφγανό ομόλογό του, Γουανιντουλάχ Σαμπρανί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου