counter

free counters

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Επικρίνει τον Έρογλου ο Δρούτσας

Επικριτικός για άλλη μια φορά απέναντι στη στάση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου κατά τη διαπραγματευτική διαδικασία για την επίλυση του Κυπριακού ήταν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας σε συνέντευξή του στον Ελληνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό του Λονδίνου.
 
Ενώ εξήρε τη στάση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, κατηγόρησε  τον κ. Έρογλου ότι οι προτάσεις και όλη του η προσέγγιση θυμίζουν παλιές εποχές και παλιές ιδέες που δεν αντικατοπτρίζουν τη βάση των συνομιλιών.

Αναφερόμενος στα Ηνωμένα Έθνη ο κ. Δρούτσας δήλωσε ικανοποιημένος από τη στάση του γ.γ. του ΟΗΕ  προσθέτοντας ότι στηρίζει όλες τις προσπάθειες του ίδιου του Μπαν Κι Μουν και του οργανισμού και σημειώνοντας ότι αυτό που αναμένεται είναι η τήρηση μιας αντικειμενικής στάσης χωρίς απλοποιήσεις και χωρίς ωραιοποιήσεις.

Αναφορικά με το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον Βρετανό ομόλογό του, Ουίλιαμ Χέιγκ, επανέλαβε το αίτημα περί “αντικειμενικότητας”, ενώ πρόσθεσε ότι τόσο η Βρετανία όσο και το σύνολο της διεθνούς κοινότητας εκτιμούν τη στάση που τηρεί η Ελλάδα, η εξωτερική πολιτική της οποίας βασίζεται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου, τονίζοντας ότι η χώρα μπορεί και πρέπει να συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων και να είναι παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου