counter

free counters

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ικανοποίηση της Τουρκίας για την εκεχειρία των Κούρδων του PKK

Την ικανοποίησή του εξέφρασε, σήμερα Τρίτη, ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ για την παράταση της μονομερούς εκεχειρίας που ανακοίνωσε χθες το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε αποφασισμένος να καταπολεμήσει την τρομοκρατία.
Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ανακοίνωσε χθες ότι παρατείνει την εκεχειρία που κήρυξε τον Αύγουστο ως τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2011.

Η τουρκική εφημερίδα Milliyet γράφει σήμερα ότι το PKK παρέτεινε την εκεχειρία του αφού δέχθηκε επιστολή από τον φυλακισμένο Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, η οποία μεταβιβάστηκε στους στρατιωτικούς επικεφαλής του PKK, σε ορεινή περιοχή του βορείου Ιράκ.



Μιλώντας για το ίδιο θέμα στο τουρκικό κοινοβούλιο, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν αναφέρθηκε στην εκεχειρία, αλλά διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά της τρομοκρατίας, συνεχίζοντας παράλληλα τις προσπάθειές του για τη βελτίωση των δικαιωμάτων των Κούρδων.



"Δεν θα υποκύψουμε ποτέ ενώπιον της τρομοκρατίας. Δεν θα κάνουμε ποτέ παραχωρήσεις στον αγώνα (κατά της τρομοκρατίας) ή (στον αγώνα) για τον εκδημοκρατισμό", υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου