counter

free counters

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σημειώθηκε κατά την άφιξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο Αμπου Ντάμπι, στο αεροδρόμιο του οποίου υποχρεώθηκε να περιμένει για ένα δίωρο όταν εντοπίστηκαν όπλα στις αποσκευές των ανδρών ασφαλείας του.

Νταβούτογλου: τα όπλα των ανδρών ασφαλείας «χτύπησαν» στα Εμιράτα


Ο Τούρκος αξιωματούχος αφίχθη χθες τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο του Αμπου Ντάμπι, όπου τον υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του υπουργείου Εξωτερικών των Εμιράτων κι έπειτα από σύντομη παραμονή τους εκεί, ο Τούρκος πρέσβης Βουράλ Αλτάι μαζί με τον κύριο Νταβούτογλου αναχώρησαν για το κέντρο της πόλης.

Ωστόσο, κατά τον έλεγχο αποσκευών της αποστολής που συνόδευε τον κύριο Νταβούτογλου εντοπίστηκαν ασύρματοι και όπλα, και οι αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου ζήτησαν τις σχετικές άδειες. Η τουρκική πρεσβεία στο Αμπου Ντάμπι απάντησε ότι είχε ενημερώσει τις αρχές και είχαν γίνει οι απαιτούμενες διαδικασίες, όμως -όπως διαπιστώθηκε- το υπουργείο Εξωτερικών των Εμιράτων δεν είχε ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Εσωτερικών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί θέμα, το οποίο διήρκεσε ένα δίωρο.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου επέστρεψε στο αεροδρόμιο αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το πρόβλημα και απείλησε ότι δεν θα έφευγε αν δεν τον ακολουθούσε ολόκληρη η αποστολή και δεν λυνόταν η παρεξήγηση μέσω μιας επίσημης συγγνώμης. Τελικά, η λύση ήλθε... εξ ουρανού, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών των Εμιράτων έσπευσε με ιδιωτικό ελικόπτερο στο Αμπου Ντάμπι, απολογήθηκε θερμά στον κύριο Νταβούτογλου, δεσμεύτηκε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και το ζήτημα έληξε αφού ο Τούρκος υπουργός εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους εμφανώς ενοχλημένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου