counter

free counters

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ιράν: Το αμερικανικό Κογκρέσο δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον ΟΗΕ

Ιράν: Το αμερικανικό Κογκρέσο δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον ΟΗΕ
Το αμερικανικό Κογκρέσο, από το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να ζητήσει έγκριση για να προχωρήσει μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Το Κογκρέσο δεν μπορεί να εξουσιοδοτήσει τα πλήγματα (στη Συρία) και αυτή η επίθεση θα γινόταν κατά παραβίαση του διεθνούς δικαίου», επισήμανε ο Ζαρίφ, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.
Ο ΥΠΕΞ του Ιράν πρόσθεσε ότι «μόνο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε ιδιαίτερες περιστάσεις,  μπορεί να δώσει εξουσιοδότηση» για τη χρήση βίας.
«Ο κ. Ομπάμα δεν μπορεί να ερμηνεύει το διεθνές δίκαιο» όπως τον βολεύει, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, ο οποίος προειδοποίησε εναντίον της αποσταθεροποίησης της περιφέρειας, που όπως επανέλαβε αποτελεί μια επαπειλούμενη συνέπεια μιας αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης.
«Εκτός του ζητήματος της νομιμότητας, κάθε χρήση βίας στην περιφέρεια θα προκαλούσε μια πυρκαγιά που θα είναι δύσκολο να κατασβεστεί», πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου