counter

free counters

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ο Αμερικανός πρέσβης στον Παπαϊωάννου για «θέματα τρομοκρατίας»

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου πραγματοποίησε χθες ο Αμερικανός πρέσβης Ντάνιελ Σμιθ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η στενή συνεργασία των δύο χωρών, για την αντιμετώπιση ζητημάτων ποινικού δικαίου και ιδιαίτερα θεμάτων τρομοκρατίας».
Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε προ δεκαπενθημέρου στη χώρα μας η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Η συζήτηση περί τρομοκρατίας μεταξύ των δύο πλευρών εστιάστηκε κυρίως σε θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και ειδικότερα σε θέματα ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας.
Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα ποινικού δικαίου, είναι γνωστή η διαφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. για την κατακράτηση στοιχείων προσώπων που εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα από πλευράς ΗΠΑ, κάτι που βρίσκει αντίθετη την Ε.Ε.
Είναι χαρακτηριστικό ότι και στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται ότι ο κ. Παπαϊωάννου έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της δικαστικής αρωγής των αμερικανικών αρχών, καθώς παρατηρούνται καθυστερήσεις στην ικανοποίηση αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που υποβάλλει η χώρα μας στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου