counter

free counters

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Κωνσταντινούπολη: έκρηξη βόμβας με επτά τραυματίες

 

Το ΡΚΚ, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, δείχνουν οι ενδείξεις στην έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε  στη συνοικία Ετιλερ της Κωνσταντινούπολης, όπου τραυματίστηκαν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων τα δύο βαριά.
Η έκρηξη σημειώθηκε σε παγιδευμένο ποδήλατο. Το στοιχείο αυτό οδηγεί τις τουρκικές αρχές να υπονοούν ότι πρόκειται για ενέργεια του ΡΚΚ. Κι αυτό επειδή σε τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, το Ντιγιάρμπακιρ και τη Μερσίνα, με παγιδευμένα ποδήλατα, την ευθύνη την είχε αναλάβει το ΡΚΚ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «είναι μεν ακόμη νωρίς, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για το ΡΚΚ».
Μία από τις τραυματίες έχασε κατά την έκρηξη το πόδι της, ενώ άλλος ένας είναι τραυματισμένος βαριά. Ενας από τους επτά τραυματίες είναι περαστικός αστυνομικός.
Το Ετιλερ θεωρείται από τις «πλούσιες» συνοικίες της Πόλης, όπου δεν συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά. Ετσι η ανησυχία μεγεθύνθηκε. Το απόγευμα μάλιστα η τρομοκράτηση του κόσμου πήρε διαστάσεις, αφού οργίαζαν οι φήμες για ενδεχόμενο εκρήξεων και σε διάφορες άλλες συνοικίες.
Ο νομάρχης της Πόλης αμέσως μετά την έκρηξη είπε πως ενδέχεται στόχος να είναι αστυνομικοί. Κι αυτό επειδή πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης βρίσκεται αστυνομική σχολή. Σχεδόν σε ίση απόσταση βρίσκεται και ένα από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου