counter

free counters

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ



Ο τούρκος πρωθυπουργός, μετά το μάθημα που μας έκανε τον Μάϊο, όταν επισκεπτώμενος την χώρα μας ζήτησε απο τους Έλληνες δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ να μην δημιουργούν εντάσεις και τεταμένο κλίμα, με το να μεγαλοποιούν - κατα αυτόν φυσικά - τα όσα κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο και την Θράκη, βγήκε σήμερα και σχεδόν άμεσα, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι κατασκευάζει ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ!!!! Μάλιστα είπε ότι η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδος, οφείλονταν ούτε λίγο ούτε πολύ, στην κούρσα εξοπλισμών στην οποία είχε ξεκινήσει με την Τουρκία, την οποία έβλεπε μέχρι πρότινως σαν ένα εν'δυνάμει εχθρό!!!!

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον Τούρκο πρωθυπουργό ορισμένα σημεία:

1. Όταν στις αρχές του 1999 η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε πάρει κεφάλι στην κούρσα των εξοπλισμών, δυστυχώς δεν το έκανε.

2. Οικονομικώς, η κατρακύλα της Ελλάδος, ξεκίνησε με τα τεράστια ποσά που κατασπαταλήθηκαν, για τους περιβόητους και ανόητους ολυμπιακούς του 2004. Θέλαμε "μεγαλεία", και στο τέλος τα πληρώσαμε και τα πληρώνουμε ΑΚΟΜΑ.

3. Η Ελληνική οικονομία δεν βάρεσε κανόνι λόγο των άκρατων εξοπλισμών όπως θέλει κακώς να μας κάνει να πιστέψουμε ο ερντογάν. Αντιθετα, βάρεσε κανόνι, γιατί τα τελευταία 30 και βάλε χρόνια, οι διαχειριστές (δηλ. οι πολιτικοί), κατασπαταλούσαν ασύστολα όλα τα χρήματα, δεν επένδυαν σε μια ανταγωνιστική οικονομία, τρώγανε αχόρταγα αυτοί και τα τσιράκια τους, και γενικώς, η οικονομική διαχείρηση ήταν ΧΕΙΡΙΣΤΗ!!!!

4. Ο τούρκος πρωθυπουργός, αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι διαμέσω μιας καλά στοχευμένης προπαγάνδας, να μας αποκοιμίσει, και να μας οδηγήσει σιγά και σταθερά στο σημείο να μην προχωρήσουμε στο αυτονόητο για κάθε ανεξάρτητο κράτος, που είναι η δημιουργία ισχυρών ενόπλων δυνάμεων, ειδικά αν έχει γείτονες που ΜΟΝΟ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ έχουν!!! Και για ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, είναι απαραίτητοι οι αμυντικοί εξοπλισμοί. Προσπαθεί λοιπόν να μας πείσει ότι η Ελλάδα ΚΑΙ δεν κινδυνεύει απο την τουρκία (φανταστικοί εχθροί όπως λέει), αλλά και ότι αν συνεχίσει τους εξοπλισμούς της, το αποτέλεσμα θα είναι να καταρρεύσει πλήρως οικονομικά. Ξεχνάει ο τούρκος ότι η Τουρκία ξεκίνησε έναν αγώνα εξοπλισμών στις αρχές του 2000, με χρήματα που είχαν δωθεί σαν βοήθεια απο το ΔΝΤ.

5. Τι έχει να πει ο τούρκος πρωθυπουργός για τον ΑΚΡΑΤΟ εξοπλισμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων;; Για την αγορά 100 με 120 F-35, την κατασκευή 50 επιθετικών ε/π Τ-129, 6 υποβρυχίων Τ-214, το νέο εθνικό άρμα Altay, το νέο εθνικό ελικόπτερο Atak, την κατασκευή τόσο αποβατικών σκαφών, την αγορά άνω των 50 συστημάτων για διάβαση ποταμών, την αναβάθμιση 210 F-16, την αγορά 30 F-16 και τόσα άλλα προγράμματα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη στην Τουρκία;; Έχει να πει ότι η Τουρκία με ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ δεν υποθηκεύει το μέλλον της, ενώ η Ελλάδα που την τελευταία 5ετία αγόρασε μόνο 30 F-16 επι της ουσίας, το υποθηκεύει;;;

Σε κάθε περίπτωση, η προπαγάνδα και η διαστρέβλωση της πραγματικότητος, είναι απο τα μεγάλα όπλα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας, και όπως μπορούμε να διακρίνουμε, οι τούρκοι το χρησιμοποιούν με μεγάλη αποτελεσματικότητα, και πολύ έξυπνα. Στο χέρι μας είναι να μην πέσουμε στην παγίδα που μας στήνουν.......

Κρίση φανταστικών εχθρών

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, οφείλεται στην κούρσα εξοπλισμών, που ακολούθησε, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο πανεπιστήμιο Πιρί Ρεΐς. Έκανε λόγο για "φανταστικούς εχθρούς" και σημείωσε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να κάνει το λάθος να υποθηκεύσει το μέλλον της, όπως η Ελλάδα.

Μια δήλωση που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις έκανε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην έναρξη του ακαδημαϊκού έτους του πανεπιστημίου Πιρί Ρεΐς στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Ερντογάν εκτίμησε ότι πίσω από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα βρίσκονται οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς και πρόσθεσε ότι "ήταν βαρύ το κόστος της κατασκευής φανταστικών εχθρών".

"Δεν πρέπει να υποπέσει στο ίδιο λάθος και η Τουρκία" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι "στο παρελθόν υπήρχε η έκφραση ότι η Τουρκία είναι περιστοιχισμένη από τρεις πλευρές από θάλασσα και από τέσσερις πλευρές από εχθρούς. Επί χρόνια, δεν κάναμε αυτά που έπρεπε για τη θάλασσα, αλλά ξοδεύτηκαν η ενέργεια και η ελπίδα της χώρας μας στο όνομα των φανταστικών εχθρών. Η Τουρκία, ασχολήθηκε επί χρόνια με τους φανταστικούς εχθρούς που κατασκευάστηκαν στο εσωτερικό και το εξωτερικό και δεν κατάφερε να αφιερώσει χρόνο στις θάλασσές της, τα μέταλλά της, τους ποταμούς της και το κυριότερο, στον άνθρωπό της, στο ανθρώπινό της δυναμικό, στους νέους, τα παιδιά και την παιδεία, δηλαδή στο μέλλον της".

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας τόνισε ότι η κυβέρνησή του εδώ και οκτώ χρόνια προσπαθεί να αντιστρέψει την αντίληψη αυτή και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

"Πίσω από την κρίση αυτή βρίσκονται οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς", είπε ο Ερντογάν.

"Επί χρόνια ξόδεψαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στους εξοπλισμούς. Εναντίον τίνος; Αυτό είναι γνωστό. Και σε τι ωφέλησε αυτό; Η τεχνολογία των όπλων και η αμυντική βιομηχανία αλλάζει και αναπτύσσεται συνεχώς. Όταν ξοδεύετε τα χρήματα αυτά, υποθηκεύετε και το μέλλον της χώρας σας. Αυτό ήταν το βαρύ τίμημα της κατασκευής φανταστικών εχθρών για τη γείτονά μας. Δεν πρέπει να υποπέσουμε στο ίδιο λάθος" κατέληξε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας

1 σχόλιο:

  1. Πολεμος, πατηρ παντων,ελεγε καποτε ο Θουκιδυδης,εννοωντας φυσικα πως καλα μεν τα χρηματα, μα αν δεν εισαι ισχυρος σε πολεμο,ερχεται ενας μαντραχαλος, σου δινει μια και μετα δεν μπορεις να ξεχωρισης τα διφραγκα, απο τα ταλληρα.Ετσι λοιπον θα ηταν πρεπον για την πατριδα μας να κοιταξουν οι πολιτικοι μας να ανυψωσουν την πολεμικη ισχυ της χωρας μας, κι οχι να αρπαζουν σαν τον κ. Ακη κατι μιζαρες απο εδω μεχρι το Μοναχο, για σαραβαλα υποβρυχια,γιατι αλλιως θα τους παρη ο διαλος τον πατερα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή