counter

free counters

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Το «Ισλαμικό κράτος» αναζητά φιλόδοξους εξτρεμιστές στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη


http://www.echedoros-a.gr
Η τρομοκρατική ομάδα «Ισλαμικό Κράτος» επικεντρώνει τις προσπάθειές της για πρόσληψη τζιχαντιστών στην εύθραυστη βαλκανική χώρα, Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Εξτρεμιστές έχουν απευθυνθεί προς τον πληθυσμό της χώρας, η οποία έχει την υψηλότερη ανεργία των νέων στον κόσμο και χρόνια πολιτική κρίση και ζητάει  την πραγματοποίηση επιθέσεων. «Εάν μπορείς, βάλε εκρηκτικά στα αυτοκίνητά τους, στα σπίτια τους στον περίγυρό σου, ρίξε δηλητήριο στο φαγητό ή το ποτό τους, κάντε το. Να πεθάνουν δηλητηριασμένοι. Σκότωσέ  τους όπου και αν βρίσκεσαι: Στη Βοσνία, στο Σάντζακ της Σερβίας. Μπορείς να το κάνεις», αυτά αναφέρει ένα βίντεο  που κυκλοφόρησε από το ‘Ισλαμικό κράτος’,  στα κοινωνικά δίκτυα αυτό το μήνα.
Γίνεται έκκληση από τους τζιχαντιστές σε πιστούς τους, να προκαλέσουν αναστάτωση στις δυτικές πρωτεύουσες, όπου ο συνδυασμός της οικονομικής στασιμότητας και των εθνοτικών εντάσεων  θα αποτελέσουν γόνιμο έδαφος για τον εξτρεμισμό.
Υπό την απειλή αυτή,  η Ευρώπη ενδέχεται να αντιμετωπίσει  με βαθιές αλλαγές τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, που μόλις δύο δεκαετίες μετά από έναν αιματηρό πόλεμο τα σημάδια είναι ακόμη νωπά στα δυτικά Βαλκάνια.
Ο επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Σαράγεβο, Βλάντο Αζίνοβιτς και ο Ισλαμιστής λόγιος Μοχάμεντ Τζούσιτς, προειδοποίησαν ότι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη εξτρεμιστική απειλή.
Η χώρα είναι διαιρεμένη στα δύο, όχι μόνο διοικητικά, αλλά σε όλους τους τομείς και θα αποτελούσε κακόγουστο αστείο να έλεγε κανείς ότι θα εξασφαλίσει την ασφάλεια σε όλη την περιοχή, σημειώνει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου