counter

free counters

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΥΠΑΜ: Έκτακτες καταστάσεις και ασύμμετρες απειλές στην άσκηση «Αργοναύτης»


ΥΠΑΜ: Έκτακτες καταστάσεις και ασύμμετρες απειλές στην άσκηση «Αργοναύτης»
Λευκωσία: Άρχισε σήμερα το πρωί η διεξαγωγή της διεθνούςάσκησης «Αργοναύτης», την οποία διοργανώνει το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εξωτερικών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης. Σε δηλώσεις του το απόγευμα, μετά τη συνάντησή του με τον Μαλτέζο ομόλογό του, ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης είπε ότι η άσκηση σχεδιάστηκε και συντονίζεται από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, σε στενή συνεργασία με την Αστυνομία, την Πολιτική Άμυνα, τις Ιατρικές Υπηρεσίες, το ΚΣΕΔ και άλλες κρατικές υπηρεσίες.
Καλύπτει, συνέχισε ο Υπουργός, ένα ευρύ φάσμα σεναρίων αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και ασύμμετρων απειλών, όπως τρομοκρατία, πειρατεία, διαχείριση κρίσεων, οι οποίες απαιτούν αρμονική πολιτικο-σταρτιωτική αλλά και διεθνή συνεργασία.
Στις διάφορες φάσεις της άσκησης συμμετέχουν 200 περίπου στρατιωτικοί και διπλωμάτες από 18 χώρες, πέραν των παρατηρητών, 15 υπηρεσίες της Δημοκρατίας, πρεσβείες ξένων χωρών καθώς και αεροναυτικά μέσα από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Η πατρίδα μας, λειτουργώντας στο πλαίσιο πάντα της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή, συμμετέχει και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες όσον αφορά τις περιφερειακές συνεργασίες» είπε ο Υπουργός.

Αναφέρθηκε εξάλλου στη μεγάλη περιφερειακή αστάθεια, καθώς και στις αναδυόμενες ασύμμετρες απειλές στον εγγύτερο γεωγραφικό χώρο και είπε ότι η άσκηση διεξάγεται με σκοπό την καλύτερη δυνατή προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων για αντιμετώπιση οιασδήποτε εκτάκτου καταστάσεως.

Η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, των κρατικών και ημικρατικών υπηρεσιών, αλλά και των μηχανισμών που ενεργοποιούνται, διασφαλίζει την άμεσα και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που μπορούν να προκύψουν στην περιοχή μας, κατέληξε ο Υπουργός.

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ - See more at: 
http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/258673/ypam-ektaktes-katastaseis-kai-asymmetres-apeiles-stin-askisi-argonaytis#sthash.lqoLwds3.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου