counter

free counters

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΝΕΑ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ: ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ 30 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ



Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) εκτέλεσαν σήμερα (31/03/2015) τουλάχιστον 30 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους παιδιά, σε επιδρομή που πραγματοποίησαν εναντίον ενός μικτού χωριού στην επαρχία της Χάμα, στην κεντρική Συρία, ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση.
"Το ΙΚ πραγματοποίησε σήμερα μια επιδρομή εναντίον του χωριού Μαζάουμπε, όπου κατοικούν μαζί σουνίτες, αλαουίτες και ισμαηλίτες. Εκτέλεσαν με σφαίρες, έκαψαν και αποκεφάλισαν τουλάχιστον τριάντα ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά", δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
Η συριακή τηλεόραση επιβεβαίωσε την επίθεση στο Μαζάουμπε, που βρίσκεται ανατολικά της Χάμα, και υποστήριξε πως απωθήθηκε.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε επίσης ότι το ΙΚ αποσύρθηκε και διευκρίνισε πως η στρατιωτική αεροπορία είχε βομβαρδίσει θέσεις των τζιχαντιστών, οι οποίοι προσπαθούν να αποκλείσουν τη μοναδική οδό που συνδέει τη Χομς με το Χαλέπι και ελέγχεται από το καθεστώς.
Στις 20 και 21 Μαρτίου, περισσότερα από 83 μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στον ίδιο τομέα από το ΙΚ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου