counter

free counters

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΑ: ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΛ ΝΟΣΡΑ


Συρία: Σκοτώθηκε ο στρατιωτικός διοικητής του Μετώπου αλ Νόσρα
Ο στρατιωτικός διοικητής του Μετώπου αλ Νόσρα, του συριακού παρακλαδιού της αλ Κάιντα, και πολλοί υπαρχηγοί του σκοτώθηκαν στη βορειοδυτική Συρία, μετέδωσε σήμερα το επίσημο συριακό πρακτορείο και μια μη κυβερνητική οργάνωση.
Όμως η ίδια η τζιχαντιστική ομάδα δεν επιβεβαίωσε τον θάνατο του Αμπού Χαμάμ αλ Σάμι, βετεράνου του πολέμου στο Αφγανιστάν, την ώρα που κυκλοφορούν αντικρουόμενες εκδοχές για την ημερομηνία και τις συνθήκες του θανάτου του.
Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, επικαλούμενο τον ανταποκριτή του στην επαρχία Ιντλίμπ, μετέδωσε χθες Πέμπτη βράδυ «τον θάνατο του στρατιωτικού διοικητή της τρομοκρατικής οργάνωσης Μέτωπο αλ Νόσρα, του Αμπού Χαμάμ αλ Σάμι, γνωστού και ως αλ Φάρουκ αλ Σούρι, και πολλών στελεχών της οργάνωσης σε μια ειδική επιχείρηση του (συριακού) στρατού εναντίον μιας συγκέντρωσης του αλ Νόσρα στην αλ Χομπέιτ», μια πόλη 55 χιλιόμετρα από την πόλη Ιντλίμπ.
Παρόλα αυτά δεν διευκρίνισε πότε διεξήχθη η επιχείρηση, αν και το πρακτορείο συνήθως ανακοινώνει το βράδυ τις επιχειρήσεις του στρατού στη διάρκεια της ημέρας.
Από την πλευρά του ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιβεβαίωσε ότι ο αλ Σάμι πέθανε χθες, όμως τα τραύματά του «ενδέχεται» να προκλήθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή που εξαπολύθηκε εναντίον του αρχηγείου του Μετώπου αλ Νόσρα στην επαρχία Ιντλίμπ την 27η Φεβρουαρίου, χωρίς όμως να διευκρινιστεί ποιος εξαπέλυσε την επιδρομή.
Από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν δύο ακόμη άνθρωποι, ενώ πέντε τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Όταν έγινε η επίθεση αυτή το Μέτωπο αλ Νόσρα είχε επιβεβαιώσει με φωτογραφίες ότι δύο από τους διοικητές της, τον Αμπού Μούσαμπ αλ Φαλεστίνι και τον Αμπούλ Μπάραα αλ Ανσάρι, σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Η τρομοκρατική οργάνωση δεν είχε αναφερθεί σε άλλα θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου