counter

free counters

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ρωσία: Αναβαθμίζεται η αντιαεροπορική «ασπίδα» Pantsir-S1


  
    Ρωσία: Αναβαθμίζεται η αντιαεροπορική «ασπίδα» Pantsir-S1
    Μέχρι το 2017, το αντιαεροπορικό συγκρότημα θα αποκτήσει ένα νέο υπερηχητικό πύραυλο. Ήδη, διεξάγονται δοκιμές επίδειξης του «τροποποιημένου» συστήματος στο πολύγωνο στρατιωτικών δοκιμών «Ασουλούκ», στην περιφέρεια Αστραχάν.
    Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο διευθυντής της εταιρείας «Vysokotochnye Kompleksy» Αλεξάντρ Ντενίσοφ. (η εταιρεία εξειδικεύεται σε συστήματα υψηλής ακριβείας και τακτικό εξοπλισμό).
    Η πιο «ριζοσπαστική» τροποποίηση του συστήματος, φέρει σήμερα την προσωρινή ονομασία «Pantsir-SM». Η νέα έκδοση, θα διαθέτει πυραυλικά βλήματα με βελτιωμένα πτητικά και τεχνικά χαρακτηριστικά, ενώ η εμβέλεια δράσης του συστήματος θα αυξηθεί σημαντικά. Οι ρώσοι επιστήμονες αναπτύσσουν υπερηχητικούς πυραύλους για δεκαετίες. Σχεδόν όλα τα αντιαεροπορικά συστήματα χρησιμοποιούν υπερηχητικά πυραυλικά βλήματα με μέγιστη ταχύτητα της τάξης των τριών ή τεσσάρων Mach (ταχύτητα ήχου). Τώρα, οι σχεδιαστικές εργασίες των μηχανικών κινούνται στην κατεύθυνση της αύξησης της ταχύτητας των πυραύλων μέχρι τις πέντε – επτά ταχύτητες ήχου.
    Πωλήσεις διεθνώς
    Ο νέος πύραυλος θα διευρύνει τον κατάλογο των στόχων που θα μπορεί να χτυπήσει το συγκρότημα «Pantsir-S1». Ο νέος πύραυλος θα αυξήσει τη ζώνη δράσης του ρωσικού SAM από τα σημερινά 20 στα 35 km, είπε ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του σχεδιαστικού γραφείου όπλων υψηλής ακρίβειας «KBP» Γιούρι Σάβενκοφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα νέα όπλα είναι συμβατά με τις προηγούμενες εκδόσεις και θα μπορούν να τοποθετηθούν στα ήδη υπάρχοντα συγκροτήματα, όπως και στις νέες εκδόσεις που θα προορίζονται για εξαγωγή.
    Αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα «Pantsir-S» έχουν αγοραστεί ή έχουν κλειστεί συμβάσεις για την παράδοση τους, από αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Συρία, Ιράκ) και της Αφρικής (Αλγερία, Μαρόκο). Τα «Πάντσερ», αποτελούν σχεδόν το 50% των εξαγωγών της εταιρείας «KBP» και, σύμφωνα με το Ντενίσοφ, η γεωγραφία των εξαγωγικών προορισμών των ευέλικτων ρωσικών πυραύλων εδάφους – αέρος μικρού βεληνεκούς θα διευρυνθεί. Έτσι, το καλοκαίρι του 2014, η ρωσική αμυντική επιχείρηση αναμένεται να υπογράψει σχετικό συμβόλαιο για την αγορά «Pantsir» με τη Βραζιλία.
    ΠΗΓΗ Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου