counter

free counters

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Η Ρωσία προειδοποιεί για εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία

Η Ρωσία προειδοποιεί για εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία

«Ζητάμε την άμεση παύση κάθε στρατιωτικής προετοιμασίας, οι οποίες μπορεί να εγείρουν τον κίνδυνο εμφυλίου πολέμου» αναφέρει σε δήλωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η προειδοποίηση ήρθε μετά την κατάληψη δημοσίων κτιρίων από φιλορώσους ακτιβιστές στις ανατολικές πόλεις του Χάρκοβο, Λούχανσκ και Ντόνετσκ, όπου κήρυξαν ανεξαρτησία και δεσμεύτηκαν να ψηφίσουν για ένταξη στη Ρωσία.
Το Κίεβο κατηγόρησε τη Ρωσία πως υποθάλπει την αναταραχή ενώ η Ουάσινγκτον προειδοποίησε το Κρεμλίνο να σταματήσει τις προσπάθειες «αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας», κατηγορίες που η Μόσχα περιφρόνησε.
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε την Τρίτη πως έχει πληροφορίες ότι η Ουκρανία έχει στείλει εσωτερικές δυνάμεις ασφαλείας και εθελοντές από την Εθνοφρουρά, συμπεριλαμβανομένων μαχητών του Δεξιού Τομέα, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Ντόνετσκ.
Ισχυρίστηκε επίσης, ότι η Ουκρανία έχει αναπτύξει αμερικανικές δυνάμεις ασφαλείας μεταμφιεσμένες σε ουκρανικές. Ανέφερε μάλιστα πως οι μισθοφόροι προέρχονται από την εταιρεία ασφαλείας Greystone Ltd.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου