counter

free counters

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Το Ισραήλ άλλαξε στάση για τα τουρκικά AWACS



Το Ισραήλ, οι σχέσεις του οποίου με την Τουρκία είναι τεταμένες, έχει αλλάξει στάση στο θέμα της παράδοσης εξοπλισμού των υπό προμήθεια αεροσκαφών AWACS της Τουρκίας.
Η Τουρκία αγόρασε τέσσερα AWACS από τις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Μια σύμβαση για την εγκατάσταση ηλεκτρονικού εξοπλισμού κερδήθηκε από το Ισραήλ, το οποίο στη συνέχεια παρέδωσε δύο από τα συνολικά τέσσερα συστήματα. Ωστόσο, η Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε το 2011 ότι δεν θα προμηθεύσει τα υπόλοιπα δύο συστήματα.
Ωστόσο, τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι το Ισραήλ έχει αλλάξει στάση. Η τουρκική εφημερίδα Zaman ανέφερε ότι το θέμα επιλύθηκε μετά την παρέμβαση της Boeing - ο κατασκευαστής των αεροσκαφών.
Το σύστημα επιτρέπει σε ένα στρατιωτικό αεροσκάφος να αμυνθεί από ηλεκτρονικές επιθέσεις με στόχο τους ελέγχους του κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Η ισραηλινή εταιρεία IAI-Elta είναι ο κατασκευής του ηλεκτρονικού συστήματος υποστήριξης EL/L-8382 [ESM / ELINT] για τα τλέσσερα αεροσκάφη, με το κόστος του έργου να ανέρχεται σε 25 εκατομμύρια δολάρια. Το σύστημα αναμένεται να αφιχθεί στην Τουρκία τον επόμενο μήνα.
Τα αεροσκάφη AWACS αναμένεται να αυξήσουν την δυνατότητα ελέγχου του εναέριου χώρου της Τουρκίας. Τα ραντάρ σε αυτά τα αεροπλάνα έχει κατασκευαστεί από την Northrop Grumman. Η Τουρκία είναι σε αναμονή για το τέταρτο αεροσκάφος από το Ισραήλ. Επί του παρόντος, η Turkish Aerospace Industries έχει παραλάβει τρία αεροσκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου